Billån rente

Del

Skal du til at tage et billån, men du ved ikke hvordan du får den bedste rente? I denne artikel vil du lære hvilke faktorer, der er vigtige, når det kommer til at få en god rente for dig billån.

Hvor meget du skal betale i rente for dit billån kommer an på flere ting, her er nogle af dem:

  • Din indkomst.
  • Din husstands indkomst.
  • Dine udgifter.
  • Har du gammel gæld?
  • Har du børn i huset?

Disse faktorer er med til at afgøre din samlede kreditværdighed. I sidste ende er det din kreditværdighed, altså hvor “god” en betaler du er, der afgør, hvor billigt en rente du kan få.

Sådan forbedrer du din kreditværdighed

Ovenfor listede vi en række faktorer, der er med til at afgøre din kreditværdiged. Hvis du kan forbedre disse, vil du blive set som en bedre betaler og dermed kunne få en god billån rente. Lad os kigge nærmere på de enkelte faktorer.

Din indkomst. Her medregnes alle indkomster, men din månedlige løn er naturligvis den væsentligste faktor. Hvis du ikke har en fast indkomst, dykker din kreditværdighed gevaldigt, og det kan være svært overhovedet at få bevilget et billån.

Din husstands indkomst. Hvis du bor sammen med en partner, der også er i arbejde, påvirke det din tilbagebetalingsevne, eftersom i deler visse udgifter, såsom leje, el, vand og varme. Hvis du/i har et barn, der også arbejder, vil det også forbedre din kreditværdighed, så du kan få en bedre billån rente.

Udgifter. Det er ikke kun din indkomst, der spiller er rolle. Du kan have nok så høj en indkomst, men hvis dine udgifter også er store, vil det forværre din kreditværdighed. Udgifter kan være leje, forsikringer, varme, fjernsyn, streamingtjenester osv.

Har du gammel gæld? Hvis du allerede i forvejen har gæld, kan det både påvirke din billån rente negativt og positivt. Hvis du i mange år har betalt af på et lån, uden at misse en termin, viser du, at du er en god betaler. Hvis du derimod har misset mange terminer, eller måske endda har en betalingsanmærkning, så dykker din kreditværdighed gevaldigt.

Har du børn i huset? Dette spørgsmål går faktisk ind under udgifter, da hjemmeboende børn ses som udgifter for en långiver. Børn koster penge, og jo flere børn desto mindre bliver din tilbagebetalingsevne. Hvis der er tale om voksne børn med arbejde, behøver det dog ikke være nogen hindring.

Bonustip: Hvis du bor sammen med din partner, kan i ansøge om billånet sammen. Hvis i begge arbejder, giver det jer bedre muligheder for at opnå en lav billån rente.

Billån rente – Vælg den rigtige långiver for dig

Selv når du har gjort alt hvad du kan for at blive mere kreditværdig, går nogle långivere ikke lavere end en vis rentesats. Derfor er det vigtigt, at du sammenligner långiverne på det danske marked, så du kan finde dem med den bedste billån rente.

Vi ønsker dig al held og lykke med din kreditværdighed.