Billån med sikkerhed

Del

Når du tager et billån med sikkerhed, stilles der altid sikkerhed i selve bilen. Det betyder, at hvis du af en eller anden grund ikke kan betale dit billån af, så sælges din bil, så banken får sine penge tilbage.

Det er naturligvis ikke sådan, at du skal sælge bilen, hvis betalingen bare er lidt forsinket. Du får altid først en påmindelse, men hvis du fremadrettet ikke betaler, kan det blive er problem.

Fordele og ulemper ved billån med sikkerhed

Der findes både fordele og ulemper ved billån med sikkerhed. Den største fordel er, at renten ofte er lav, hvilket selvfølgelig er rart for dig som låner. Eftersom långiveren har din bil som sikkerhed, tager løber han en mindre risiko, når der lånes penge ud, og en mindre risiko betyder en lavere rente.

Den største ulempe ved billån med sikkerhed er, at det ofte kræver meget papirarbejde og længere samtaler med din bank eller långiver. Hvor meget bilen er værd, skal der først og fremmest findes ud af. Hvis du tager et billån uden sikkerhed, kan du ofte have pengene på din konto indenfor en time, og slipper dermed for alt besværet.

Fakta om billån med sikkerhed

Lånebeløb. Når du tager et billån med sikkerhed, kan du låne op til 80% af bilens værdi. Resten skal du selv udbetale. Grunden til du ikke kan låne til hele bilen er, at bilens værdi bliver mindre med tiden, og banken vil ikke risikere at værdien bliver lavere end den sum, du mangler at betale af på lånet.

Når du vil tage et billån med sikkerhed, skal du altså betale de resterende 20% af egen lomme. Du kan jo altid sælge din gamle bil eller bruge den i en byttehandel. Hvis du ikke har en gammel bil og ingen penge til udbetaling, kan du tage et billån uden sikkerhed af en privat långiver.

Låneperiode. Du kan som regel vælge en låneperiode på 1-8 år, når du tager et billån.

Krav. Du kan både låne til en ny eller en brugt bil, men den skal være solgt af en autoriseret bilforhandler. Du skal have en stabil indkomst og du må ikke have nogle betalingsanmærkninger.