Billån trods RKI

Del

Hvis man har en betalingsanmærkning, er det ikke så let at tage et lån. Langt de fleste långivere vil ikke engang overveje at låne dig penge, og dem som er vil, tager sig godt betalt i høje renter.

Men er du så helt fortabt, hvis du står i RKI eller Debitor Registret for den sags skyld?

Ikke nødvendigvis, for selvom det kan være svært at tage et billån trods RKI, så er det ikke umuligt at komme ud af RKI igen.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Der findes flere forskellige måder at komme ud af RKI på, og for at opnå det, er vi nød til at starte ved roden af problemet: din ubetalte gæld.

RKI er et register for dårlige betalere, som mange långivere bruger i deres kreditvurdering. Det betyder, at en af dine kreditorer har registreret dig i RKI. Her er nogle løsninger til at komme ud af RKI igen:

  • Du kan komme ud af RKI igen ved at betale din gæld af, for så slettes du nemlig helt automatisk.
  • Du kan også vælge at kontakte kreditor (dem der har registreret dig) og forsøge at indgå en ny betalingsaftale.
  • Du kan vente i 5 år, derefter bliver registreringen slettet. Dette er en uholdbar løsning, hvis du skal bruge et billån nu.

Er det overhovedet muligt at tage et billån trods RKI?

Hvis du er registreret i RKI er det ikke umuligt at tage et lån, men du er nød til at vise, at du er kreditværdig på en anden måde. Det er ikke kun RKI, som långiverne kigger på i en kreditvurdering, det er også ting som:

  • Arbejde og indkomst. Hvis du har fast arbejde og en god stabil indkomst, stiger din kreditværdighed. Hvis du har en opsparing er det også et godt boost.
  • Levesituation. Har du mange fast udgifter og dyre udgifter? Eller har du helt styr på økonomien? Hvis du har børn ses de også som en udgift, og det er også her, der kigges på RKI.
  • Låntype. Hvis du er villig til at stille sikkerhed i den bil, du vil låne til, kan du også bringe renten ned og dermed få et billigere lån, og måske endda et billån trods RKI.

Vi ønsker dig held og lykke med dit billån trods RKI. Du kan sammenligne långivere på det danske marked her.