Køb bil – guide

Del

Køb en bil – fra start til slut.

Hvis du er ung og ønsker at købe din første bil, kan du ikke vide alt om bilkøb, billån og forsikring. Der er meget at være opmærksom på, når du køber en bil, så derfor præsenterer Billan.dk her en komplet trin-for-trin guide, der gør køb og alt andet omkring det lidt lettere.

1. Beslut hvilket billån du vil tage

Før du køber en bil, er det naturligvis vigtigt at sikre, at du kan finansiere din bil. Hvis du ønsker at købe en rigtig billig bil for 10.000-20.000 kr kan, du måske spare op til det og betale med dine egne penge. Skulle du ikke have råd til det, eller har du til hensigt at købe en dyrere bil, skal du selvfølgelig tage et billån. Der er to forskellige lån at vælge imellem:

  1. Billån uden sikkerhed. Dette billån bør du tage, hvis du køber bilen fra en privatperson eller importerer bilen selv.
  2. Billån med sikkerhed. Dette er en god mulighed, hvis du køber bilen fra en autoriseret forhandler, men husk, at du “kun” kan låne 80% af omkostningerne for bilen, resten du skal betale ud af lommen. Du kan også dække udbetalingen på de 20% med et personligt lån.

2. Ansøg om billån

Når du har besluttet, hvilken slags billån, du vil tage er det bare at ansøge om et lån i en bank, der tilbyder en god rente.

  1. Hvis du ansøger om et billån uden sikkerhed og ansøgningen bliver godkendt, bliver pengene indsat på din bankkonto. Så betaler du for bilen kontant eller ved bankoverførsel i forbindelse med skrivelse af kontrakten.
  2. Hvis du ansøger om et billån med sikkerhed, får du et lånetilsagn fra banken der viser, hvor mange penge du har at flytte rundt med. Banken vil ikke give dig penge i hånden, men du får alle de nødvendige dokumenter, du møder op til bilforhandleren, når det er tid til at købe bilen. Pengene overføres derefter direkte til bilforhandleren.

3. Bilforsikring

Du kan ikke engang køre hjem i bilen, hvis den ikke er forsikret, den skal have mindst en ansvarsforsikring. Du skal sørge for det er forsikret i dit navn, du skal kontakte et forsikringsselskab, inden du tager af sted for at købe bilen. De vil fortælle dig om deres rutiner i bilkøb og ejerskab.

4. Køb bilen

  1. Køb af en privatperson. Hvis du køber en bil fra en privatperson, får du ingen garantier, så det er vigtigt at have nogle dygtige der kan se på bilen, før du slår en handel. Du kan også køre den til en teststation, hvor de tester bilen, hvis sælgeren synes det er okay. Læs mere om dette i vores artikel om at købe en bil fra en privatperson. Når du har tilmeldt købsaftalen er kun at betale for bilen og sælgeren sender registreringsattesten.
  2. Køb af bilforhandlere. Det er meget sikrere at købe en bil hos en autoriseret forhandler, end fra en privatperson, fordi alle nyere biler skal være utilslørede og ofte kommer de med en kort garanti. Læs mere om dette i vores artikel om at købe en bil fra bilforhandlere. I forbindelse med købsaftalen dukker du op med dine bank-dokumenter, hvis du har et billån med sikkerhed, ellers vil du betale kontant eller ved bankoverførsel.