Hvilket billån passer dig?

Del

Hvad er egentlig bedst, at tage en billån uden sikkerhed eller med sikkerhed? Det kommer an på omstændighederne, så her præsenterer vi en lille tjekliste til at hjælpe dig med at vælge, hvilken slags billån du tager.

Jeg skal købe bilen af en privatperson

Hvis du køber bilen fra en privatperson, kan du kun bruge billån uden sikkerhedsstillelse er fordi billån med sikkerhed kræver, at du købe det hos en autoriseret forhandler, men ingen regel uden undtagelser. Der er nogle enkelte banker, der arbejder med virksomheder, der kan teste den bil, du ønsker at købe fra en privatperson, men det er yderst sjældent.

Jeg skal købe en brugt bil

Så kan du tage det billån på ethvert tidspunkt, men hvis det kræver en sikkerhed, skal du købe en brugt bil fra en bilforhandler. Fordelen ved at købe en bil fra en bilforhandler er, at du ofte få en vis garanti, hvis bilen har en vis værdi, og ulempen er, at brugte biler er normalt dyrere hos bilforhandlere fordi forhandleren også skal tjene nogle penge med i købet.

Jeg skal købe en gammel bil

Hvis du køber en bil, der er ældre end 8 eller 12 år, bruges kun billån uden sikkerhedsstillelse, fordi en billån med sikkerhed skal færdigbetalt før bilen er 8 eller 12 år afhængigt af banken.

Jeg skal købe skrotbil

Vil du købe en rigtig billig bil, eller en bil i dårlig stand, er det meget muligt at tage en billån uden sikkerhed, men ikke et der kræver en sikkerhed.

Jeg skal købe en bil som koster over 300.000 kr

I dag er der flere långivere tilbyder billån på både 350.000 og 400.000, der ikke kræver sikkerhed, men hvis du har brug for at låne mere end 500 000, er du nødt til at tage et med sikkerhed.

Jeg vil betale tilbage på lånet over så mange år som muligt

Så skal du tage et lån uden sikkerhed, fordi du kan betale lånet i op til 12, 14 eller 15 år afhængigt af långiveren, uanset hvor gammel din bil er. Hvis du tager et lån med sikkerhed, kan du maksimalt afbetale lånet i 8-12 år, hvis du køber en helt ny bil. Ville du købe en bil, der er et par år gammel, vil afbetalingstiden være endnu kortere.

Jeg har ikke råd til udbetalingen

Tag et billån uden sikkerhed, fordi du kan låne 100% af hvad bilen vil koste. Men ja, du kan endda tage et billån med sikkerhed og derefter dække depositum på 20% med et normalt forbrugslån. Det er dog nemmere kun at have et lån i stedet for to.

Jeg vil have en så lav rente som muligt

Historisk er renten for billån med sikkerhed have lavere end for ikke-sikrede lån, men nu hvor vi har en så lav rente i Danmark, er forskellen ikke så stor. Og i virkeligheden er der billån, der ikke kræver sikkerhed, som har en lavere rente end hvad mange sikrede lån har.